Business Internaţional

Cea mai mare bancă americană anunţă un profit în cădere cu 37% la trei luni

Profitul net al Bank of America (BofA), cea mai mare bancăamericană după active, a scăzut cu 37,5% în primul trimestru faţăde aceeaşi perioadă a anului trecut, la două miliarde de dolari,afectat în principal de costurile mai ridicate pe segmentulcreditelor ipotecare.

Rezultatele băncii au fost sprijinite de scăderea costurilor decredit, câştigurile din investiţii de capital şi veniturile maimari obţinute din comisioane de asset management şi investmentbanking, se arată într-un comunicat al BofA.

Profitul a fost însă afectat de creşterea costurilor pesegmentul creditelor ipotecare, dar şi a cheltuielilor cu diverselitigii. Totodată, veniturile mai reduse din vânzări şi tradingfaţă de nivelurile record din primul trimestru al anului trecut auîmpins în jos profitul.

Venitul net al băncii, care exclude cheltuielile cu dobânzile, ascăzut cu 16% în primul trimestru, la 26,8 miliarde de dolari, dela 31,9 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.Provizioanele au scăzut totodată puternic, de la 9,8 miliarde dedolari la 3,8 miliarde de dolari.

Cheltuielile, exclusiv costurile cu dobânzi, au urcat cu 7,4%,de la 18,6 miliarde de dolari la 20,2 miliarde de dolari.

Rata creditelor neperformante a scăzut de la 3,7% la 3,4%, iarsoldul acestor active a coborât de la 35,9 miliarde de dolari la31,6 miliarde de dolari.

Activele totale ale BofA valorau 2.338 miliarde de dolari lafinele lunii martie, faţă de 2.370 miliarde de dolari la sfârşitulanului trecut, respectiv 2.516 miliarde de dolari după primele treiluni din 2010.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.