Business Internaţional

Ce transmite "tinerei generaţii" cel mai arogant bancher al Americii

 Ce transmite "tinerei generaţii" unul dintre cei mai aroganţi bancheri din SUA

Autor: Radu Racu

05.04.2012, 13:22 4536

Directorul executiv al băncii americane JP Morgan, Jamie Dimon, cunoscut pentru speculaţiile profitabile făcute imediat după declanşarea crizei mondiale, şi-a publicat scrisoarea anuală către acţionari, în care a inclus şi câteva sfaturi pentru tinerii bancheri, scrie Business Insider.


"Trebuie să scriem o scrisoare către noua generaţie în care să spunem clar: Nu uitaţi! Minim 20% avans la creditele ipotecare şi verificaţi cum trebuie veniturile", afirmă Dimon.


Declaraţia sa poate părea ipocrită având în vedre ceea ce s-a întâmplat pe piaţa rezidenţială din SUA, unde până la declanşarea crizei mondiale băncile practicau la scară largă aşa-zisa procedură de acordare a creditelor "pe ochi frumoşi", generând o bulă care a afectat economia mondială, când s-a spart în anul 2008.

Citiţi şi

Soluţia la ieşirea Greciei din zona euro, oferită de un copil de 11 ani


Jamie Dimon a intrat în atenţia presei în ultimele luni cu mai multe declaraţii considerate arogante. Într-o întâlnire cu investitorii de la finalul lunii februarie, Dimon a atacat presa cu o agresivitate fără precedent, acuzând media că alocă prea mulţi bani pentru salarii, în condiţiile în care sunt falimentare, şi pe deasupra îşi permit să critice bonusurile pe care le acordă băncile, o industrie de altfel profitabilă.


În luna decembrie 2011, Jamie Dimon, cel mai bine plătit bancher din SUA, s-a arătat indignat de atacurile "imbecile" ale americanilor de rând la adresa celor bogaţi. "Nu îi pot înţelege pe cei care cred că toţi oamenii de succes sau bogaţi sunt răi. Dacă există un măr putred, trebuie să-i denigrăm pe toţi?", a afirmat Dimon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO