Business Internaţional

Ce spun oficialii francezi despre disponibilitatea lui Vladimir Putin de a pune capăt războiului

Ce spun oficialii francezi despre disponibilitatea lui...

Autor: Dorin Oancea

12.03.2022, 17:53 2175

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să pună capăt asediului în timpul unei convorbiri telefonicela care a participat cancelarul german Olaf Schulz. Un oficial din cadrul preşedinţiei franceze, citat de Reuters, spune că Putin nu părea pregătit să pună capăt războiului.

Un oficial din cadrul preşedinţiei franceze, citat de Reuters, spune că Putin nu părea pregătit să pună capăt războiului.

Cei doi lideri vest-europeni au repetat, de asemenea, apelul la încetarea focului ca o condiţie pentru negocieri complete.

De asemenea, preşedinţia franceză l-a acuzat pe Putin de "minciuni" după ce acesta a afirmat că soldaţii ucraineni sunt responsabili de încălcări ale drepturilor omului, relatează AFP.

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a îndemnat pe Putin şi să ridice asediul asupra oraşului Mariupol din sudul Ucrainei, unde oamenii trăiesc de câteva zile fără apă şi fără energie electrică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO