Business Internaţional

Ce salariu are un angajat de la cea mai cunoscută agenţie de spionaj extern din lume

Ce salariu are un angajat de la cea mai cunoscută...

Autor: Octavian Calei

28.09.2013, 09:47 8750

Agenţia Naţională de Securitate din SUA (NSA) a anunţat că scoate la concurs un post de ofiţer pentru drepturile şi protecţia cetăţenilor pentru care oferă un salariu aproape echivalent cu cel al unui senator sau congresman, scrie publicaţia online Quartz.

NSA este în centrul unui scandal de proporţii globale început în vara aceasta după ce Edward Snowden, fost angajat al instituţiei, a dezertat. Ulterior au apărut informaţii despre acţiunile de spionaj efectuate de agenţie la cel mai înalt nivel, chiar şi împotriva unor instituţii din cadrul UE.

Agenţia americană caută o persoană cu capacitatea de a inova, de a conduce, motivată de rezultate şi capabilă să înţeleagă noţiuni economice. De asemenea, NSA cere de la viitorul candidat şi abilitatea de a crea coaliţii între grupuri cu viziuni opuse şi, cel mai important, să fie în stare să administreze treburile unei agenţii de securitate.

„Candidatul trebuie să aibă integritatea şi curajul să caute şi să spună adevărul, să fie creativ şi să schimbe lucrurile în bine, indiferent de riscurile profesionale sau personale”, scrie NSA în anunţul pentru angajare.

Guvernul oferă un salariu „corelat cu nivelul de experienţă şi educaţie”, remuneraţia putând ajunge la 173.000 de dolari pe an, puţin sub salariul de 174.000 de dolari al unui senator sau congresman.

Edward Snowden, fost angajat al NSA, a devenit cel mai căutat om de către SUA în luna iunie, după ce a dezvăluit informaţii sensibile cotidianului britanic The Guardian, care a publicat o serie de articole în luna mai despre programele americane de intercepţie a convorbirilor telefonice de pe continentul american şi european şi alte proiecte secrete.

Edward Snowden se află în prezent în Rusia, unde a primit azil temporar. Documente pe care le-a luat pe când lucra pentru NSA ca administrator de sistem au fost exploatate treptat de către ziarele The Guardian şi The Washington Post care au făcut primele dezvăluiri în iunie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO