Business Internaţional

Ce idei mai au chinezii pentru a încuraja natalitatea: Credite pentru părinţi şi reduceri de taxe pentru părinţii antreprenori

Ce idei mai au chinezii pentru a încuraja natalitatea:...

Autor: Alex Ciutacu

29.12.2021, 16:00 277

În provincia chineză Jilin cuplurile căsătorite care fac un copil pot împrumuta până la 200.000 de yuani (peste 27.700 de euro) printr-un produs de credit conceput special pentru a încuraja natalitatea şi a reduce declinul populaţiei, potrivit Reuters.

Cuplurile cu doi sau trei copiii care au mici afaceri antreprenoriale în anumite sectoare vor putea beneficia de facilităţi fiscale, precum un TVA redus, a anunţat guvenrul de la Jilin la finalul lunii decembrie.

Problema demografică a Chinei este mai proeminentă în provinciile Jilin, Liaoning şi Heilongjian, în contextul în care populaţia din această regiune a migrat către alte provincii în căutare de locuri de muncă.

Nivelul populaţiei a scăzut în regiune cu 10,3% în 2020 comparativ cu 2010, în timp ce în Jilin declinul a fost de 12,7%.

Provinciile chineze au început să gândească noi programe prin care vor să încurajeze natalitatea după semnalul dat de Beijing în luna mai, când le-a permis cuplurilor căsătorite să aibă maximum trei copiii, în loc de doi.

Decizia a venit după un recensământ a arătat că populaţia Chinei s-a extins în ultimul deceniu în cel mai redus ritm din ultimii 60 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO