Caută doar în titlu
Business Internaţional

Ce a câştigat şi ce a pierdut România din summitul Brexit. „Nu mai vrem turism social.“

Limbajul şi informaţiile din acordul stabilit de liderii Uniunii Europene cu premierul britanic David Cameron pentru evitarea Brexitului sunt vagi, însă din ele se desprinde o tendinţă clară, de a face mai greu traiul „turiştilor sociali“, al celor care vin într-o ţară mai mult pentru a încasa ajutoare sociale şi mai puţin pentru a munci, şi de a ţine banii pentru ajutoare sociale ai unui stat în acel stat.

 La fel de clar este şi că David Cameron a devenit oaia neagră a UE stabilind un precedent de care vor beneficia şi alte state „invadate“  de migranţi, inclusiv din Europa de Est, dacă presiunile care apasă pe bugetele naţionale devin prea mari.

Una dintre cele mai aprinse subiecte de dezbatere a fost dorinţa lui Cameron de a-i împiedica pe migranţii cetăţeni UE care muncesc în Marea Britanie să trimită alocaţii copiilor care au rămas acasă.

Liderii Uniunii Europene au hotărât  ca, printr-o nouă legislaţie, să dea statelor membre opţiunea de a indexa astfel de beneficii la con­diţiile din din statul membru în care locuieşte copilul.

Legislaţia nouă se va aplica noilor veniţi după adoptarea ei şi tuturor muncitorilor după 1 ianuarie 2020. În privinţa indemnizaţiilor de muncă, liderii Uniunii Europene au hotărât „auto­rizarea ca un stat membru să limiteze accesul muncitorilor UE nou sosiţi la bene­ficiile de muncă pentru o perioadă totală de până la patru ani de la intrarea în câmpul muncii.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.