Business Internaţional

Căutat de FBI cu o recompensă de 5 mil. dolari pe capul său, Saif al-Adel este numit şef interimar al Al-Qaida

Căutat de FBI cu o recompensă de 5 mil. dolari pe capul său, Saif al-Adel este numit şef interimar al Al-Qaida
18.05.2011, 11:39 539

Militantul egiptean Saif al-Adel, căutat de Biroul Federal deInvestigaţii din SUA cu o recompensă de 5 milioane de dolari pusăpe capul său, a fost desemnat şeful interimar al grupării teroristeAl-Qaida, luând locul lui Osama bin Laden, care a fost asasinat înurma raidului trupelor americane SEAL, informează siteul foxnews.com.

Informaţiile au fost făcute publice de către fostul militantextremist libian Noman Benotman, citat de Reuters. Al-Adel varămâne liderul grupării până la desemnarea lui Ayman al-Zawahr.

"Acest rol pe care şi-l asumă este parţial. El este răspunzătorde conducerea operaţională şi militară", a declarat Benotman.

Trădare, bombe şi crime! Osamabin Laden e mort. Care sunt cei mai căutaţi 10 terorişti dinlume?

Al-Adel este cunoscut şi sub numele de Muhamad Ibrahim Makkawi.În trecut acesta a fost membru al forţelor speciale egiptene şi aljihadului islamic, fiind inculpat pentru presupusa participare laatentatele împotriva ambasadelor americane din Nairobi şi Dar esSalaam care au avut loc în 1998.

Procurorii americani îl considera pe Al-Adel vinovat deatentatele cu bombă din 1998 de la ambasadele americane dinNairobi, Kenia şi Dar es Salaam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO