Căutat de FBI cu o recompensă de 5 mil. dolari pe capul său, Saif al-Adel este numit şef interimar al Al-Qaida

Autor: Traian Terzianm 18.05.2011

Militantul egiptean Saif al-Adel, căutat de Biroul Federal de Investigaţii din SUA cu o recompensă de 5 milioane de dolari pusă pe capul său, a fost desemnat şeful interimar al grupării teroriste Al-Qaida, luând locul lui Osama bin Laden, care a fost asasinat în urma raidului trupelor americane SEAL, informează siteul foxnews.com.

Informaţiile au fost făcute publice de către fostul militant extremist libian Noman Benotman, citat de Reuters. Al-Adel va rămâne liderul grupării până la desemnarea lui Ayman al-Zawahr.

"Acest rol pe care şi-l asumă este parţial. El este răspunzător de conducerea operaţională şi militară", a declarat Benotman.

Trădare, bombe şi crime! Osama bin Laden e mort. Care sunt cei mai căutaţi 10 terorişti din lume?

Al-Adel este cunoscut şi sub numele de Muhamad Ibrahim Makkawi. În trecut acesta a fost membru al forţelor speciale egiptene şi al jihadului islamic, fiind inculpat pentru presupusa participare la atentatele împotriva ambasadelor americane din Nairobi şi Dar es Salaam care au avut loc în 1998.

Procurorii americani îl considera pe Al-Adel vinovat de atentatele cu bombă din 1998 de la ambasadele americane din Nairobi, Kenia şi Dar es Salaam.