Business Internaţional

Castigul fondului de investitii PPF Group a scazut anul trecut

15.05.2008, 17:16 28

Fondul ceh de investitii PPF Group, controlat de miliardarul Petr Kellner, a anuntat o scadere a profitului de anul trecut pana la 6,8 miliarde de coroane cehe (271 de milioane de euro), de la 11 miliarde de coroane cehe (439 de milioane de euro) in 2006, scrie agentia de presa CTK.
Profitul a scazut pe fondul veniturilor unice obtinute in 2006 de pe urma vanzarii eBanka si a unui pachet de actiuni in cadrul companiei de constructii Modra Pyramida. Valoarea PPF a crescut anul trecut cu 12,1%, pana la 38 de miliarde de coroane cehe (1,51 miliarde de euro).
"Profitul net din anul 2007 a fost influentat de extinderea semnificativa de pe pietele emergente, in special China, unde grupul a inceput sa puna la dispozitia consumatorilor servicii financiare sub marca Home Credit, si de un declin al pietelor de capital in a doua jumatate a anului trecut", conform oficialilor fandului. Rezultatele financiare de anul trecut ale companiei nu includ si efectele tranzactiei cu grupul Generali, finalizata in luna ianuarie a acestui an. In urma acestei tranzactii a rezultat compania de tip joint-venture Generali PPF Holding. Ambele grupuri si-au implicat in tranzactie activele din Europa Centrala si de Est. PPF detine 49% din companie, iar Generali restul de 51%.
Valoarea activelor consolidate ale grupului a crescut anul trecut cu 19,3%, pana la 268 de miliarde de coroane cehe (10,6 miliarde de euro).
Compania ceha este in cautarea unor oportunitati de investitie pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est si din Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO