Business Internaţional

Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn, angajată la Sofitel cu sprijinul unui ONG pentru refugiaţi

Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn, angajată la Sofitel cu sprijinul unui ONG pentru refugiaţi

Autor: Mediafax

09.07.2011, 11:45 333

Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiunesexuală a fost plasată în postul de la hotelul Sofitel de oasociaţie "foarte respectabilă" pentru sprijinirea refugiaţilor, aanunţat, vineri, sindicatul personalului hotelier din New York.

Camerista, în vârstă de 32 de ani, originară din Guineea, a fostrecomandată de International Rescue Committee, aprecizat sindicatul, însă asociaţia a refuzat să comentezeinformaţia, publicată iniţial de săptămânalul Le Journal duDimanche.

"Contractul de angajare pe care ni l-a furnizat hotelul arată căaceastă persoană a fost recomandată nu de noi, ci de foarterespectabila organizaţie International Rescue Committee, careacordă sprijin refugiaţilor", a afirmat Peter Ward, preşedintelesindicatului personalului hotelier din New York.

Organizaţia neguvernamentală International Rescue Committee nicinu a confirmat, nici nu a infirmat informaţia.

"Organizaţia îi ajută pe refugiaţi să-şi găsească locuri demuncă, însă nu vorbim niciodată despre cazuri particulare; avemcriterii de confidenţialitate foarte stricte", a declarat unpurtător de cuvânt.

Tabloidul New York Post a afirmat, la începutul lunii iulie, căfemeia se prostitua cu regularitate, iar Dominique Strauss-Kahn a refuzat să-i plăteascădupă o relaţie sexuală avută la 14 mai, în apartamentulsău de la hotelul Sofitel. Acuzaţiile au fost respinse de avocaţiicameristei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO