Business Internaţional

Business MAGAZIN. Vestea pe care nimeni nu voia să o audă a venit: Cea mai îndatorată companie din lume, care a stat în spatele expansiunii economice a Chinei, a dat faliment

Business MAGAZIN. Vestea pe care nimeni nu voia să o...

Autor: Iulian Tenchiu

25.10.2023, 12:27 3785

Dezvoltatorul chinez Country Garden a intrat oficial în faliment după ce n-a reuşit să plăteacă pentru o obligaţiune denominată în dolari. Compania susţine că eşecul vine pe fondul unei crize mai ample a datoriilor imobiliare care a zguduit a doua cea mai mare economie a lumii, scrie Bloomberg.

Dezvoltatorul imobiliar, unul dintre cei mai îndatoraţi din lume, nu a plătit dobânzile aferente obligaţiunilor în dolari în valoare de 15,4 milioane de dolari până la sfârşitul perioadei de graţie de 30 de zile, după ce a ratat termenul iniţial de 17 septembrie.

Un faliment părea aproape inevitabil după ce Country Garden a declarat săptămâna trecută că nu se aşteaptă să poată îndeplini la timp toate obligaţiile de plată offshore. Compania se îndreaptă acum, probabil, spre ceea ce ar fi una dintre cele mai mari restructurări a unei companii chinezeşti.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO