Business Internaţional

Business MAGAZIN. Semnele că economia rusă se duce în cap sunt tot mai evidente: Vladimir Putin a blocat companiile occidentale care-şi vând activele în ruble să mai acceseze încasările în euro şi dolari într-o încercare de a stopa declinul monedei naţionale

Business MAGAZIN. Semnele că economia rusă se duce în...

Autor: Iulian Tenchiu

04.11.2023, 19:41 300

Rusia a interzis companiilor occidentale care îşi vând activele ruseşti să retragă încasările în dolari şi euro, impunând controale valutare suplimentare de facto, într-un efort de a susţine rubla aflată într-un declin continuu, scrie Finacial Times.

Companiile occidentale care ies din Rusia trebuie să convină asupra unui preţ de vânzare în ruble sau, în cazul în care vânzătorii insistă să primească valută străină, se confruntă cu întârzieri şi chiar cu pierderi în ceea ce priveşte sumele care pot fi transferate în străinătate.

Noile restricţii subliniază preocupările Moscovei cu privire la continuarea deprecierii rublei, în timp ce economia sa se confruntă cu sancţiunile occidentale impuse ca răspuns la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina anul trecut.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO