Business Internaţional

Business MAGAZIN. Nimeni nu scapă de recesiune: După Germania a venit rândul Marii Britanii să se confrunte cu probleme. Şomajul în creştere şi ratele tot mai mari sunt primele semne că furtuna economică este pe drum

Business MAGAZIN. Nimeni nu scapă de recesiune: După...

Autor: Iulian Tenchiu

06.11.2023, 11:43 209

Marea Britanie se află probabil deja în recesiune, după ce creşterea ratelor dobânzilor şi a şomajului a făcut ca gospodăriile să fie mai precaute în privinţa cheltuielilor, scrie Bloomberg.

Economiştii estimează că există 52% şanse ca în a doua jumătate a acestui an să aibă loc o recesiune uşoară, definită prin două trimestre consecutive de contracţie. Analiza a fost publicată luni, înainte de datele oficiale privind produsul intern brut, care vor fi publicate vineri.

O recesiune ar fi o bătaie de cap pentru premierul Rishi Sunak, care urmează să lupte în alegeri anul viitor. Totodată recesiune ar putea creşte şansele ca Banca Angliei să se îndrepte spre reducerea ratelor dobânzilor, mai ales dacă inflaţia a scăzut brusc.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO