Business Internaţional

Business MAGAZIN. Cine este Kyriakos Mitsotakis care dintr-un consultant la McKinsey a ajuns sa conduca politica greaca. A studiat la Harvard şi Stanford şi a fost implicat într-un scandal de spionaj la nivel înalt care s-a soldat cu demisia nepotului său şi a şefului serviciilor secrete din Grecia

Business MAGAZIN. Cine este Kyriakos Mitsotakis care...

Autor: Iulian Tenchiu

22.05.2023, 12:32 404

Kyriakos Mitsotakis a intrat în lumina reflectoarelor după ce partidul său – Noua Democraţie – a reuşit să obţină o victorie zdrobitoare în cadrul alegerilor parlamentare din Grecia, unde a obţinut 41% din voturi, de două ori mai mult decât Syriza, rivalul său istoric de stânga.

Înainte de a fi politician, Mitsotakis a lucrat ca şi consultant pentru McKinsey, a studiat la Harvard şi Standford, urmând ca abia în 2003 să se îndrepte către politică, potrivit think tank-ului belgian Bruegel.

Kyriakos Mitsotakis s-a născut la Atena în martie 1968. A absolvit cu titlul de Salutatorian la Athens College în 1986. Kyriakos a obţinut diploma de licenţă în studii sociale, summa cum laude, la Universitatea Harvard în 1990. În timpul studiilor sale la Harvard a primit premiile Hoopes şi Tocqueville, pentru lucrările sale politice.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO