Business MAGAZIN. Cine este Kyriakos Mitsotakis care dintr-un consultant la McKinsey a ajuns sa conduca politica greaca. A studiat la Harvard şi Stanford şi a fost implicat într-un scandal de spionaj la nivel înalt care s-a soldat cu demisia nepotului său şi a şefului serviciilor secrete din Grecia

Autor: Iulian Tenchiu 22.05.2023

Kyriakos Mitsotakis a intrat în lumina reflectoarelor după ce partidul său – Noua Democraţie – a reuşit să obţină o victorie zdrobitoare în cadrul alegerilor parlamentare din Grecia, unde a obţinut 41% din voturi, de două ori mai mult decât Syriza, rivalul său istoric de stânga.

Înainte de a fi politician, Mitsotakis a lucrat ca şi consultant pentru McKinsey, a studiat la Harvard şi Standford, urmând ca abia în 2003 să se îndrepte către politică, potrivit think tank-ului belgian Bruegel.

Kyriakos Mitsotakis s-a născut la Atena în martie 1968. A absolvit cu titlul de Salutatorian la Athens College în 1986. Kyriakos a obţinut diploma de licenţă în studii sociale, summa cum laude, la Universitatea Harvard în 1990. În timpul studiilor sale la Harvard a primit premiile Hoopes şi Tocqueville, pentru lucrările sale politice.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro