Business Internaţional

Business MAGAZIN. Disperarea atinge cote maxime în China: Tot mai mulţi bogaţi îşi încredinţează averile unor străini de pe WhatsApp pentru a fi mutate departe de ochii Beijingului. Dimensiunea reală a industriei subterane este necunoscută, dar se crede că este vorba de sute de milioane de dolari

Business MAGAZIN. Disperarea atinge cote maxime în...

Autor: Iulian Tenchiu

09.10.2023, 13:40 810

Din ce în ce mai mulţi chinezi cu bani au început să-şi încredinţeze economiile de o viaţă unor străini cu care au schimbat doar câteva cuvinte pe WhatsApp. Scopul acestui pariu este simplu: mutarea averilor şi economiilor departe din China şi de ochii vigilenţi ai Beijingului, scrie Bloomberg.

Phoebe, în vârstă de 32 de ani, a mutat recent aproape un milion de yuani (137.000 de dolari). Pentru a face acest lucru, ea a trebuit mai întâi să îşi transfere banii în contul unui facilitator local. Apoi, Phoebe, care a cerut să fie identificată doar cu prenumele, din motive de confidenţialitate şi juridice, a trebuit să aştepte.

Câteva ore tensionate mai târziu, tranzacţiile au început să apară pe rând într-un cont separat pe care îl deţine în Hong Kong. În timp ce oraşul a fost lipsit de multe dintre libertăţile politice de care se bucura înainte, el ocupă încă un loc unic în ecosistemul financiar al Chinei, fiind singura zonă cu acces neîngrădit la pieţele de capital globale. Odată ce banii sunt acolo, pot ajunge oriunde.
 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO