Business Internaţional

Bursele europene au deschis şedinţa de vineri în urcare, în aşteptarea votului senatului Italian

Bursele europene au deschis şedinţa de vineri în urcare, în aşteptarea votului senatului Italian

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

11.11.2011, 11:10 231

Bursele europene au deschis vineri în urcare, datorită optimismului că situaţia politică din Italia şi Grecia este pe cale să se stabilizeze, pregătind terenul pentru măsurile de austeritate necesare pentru menţinerea sub control a crizei datoriilor de stat, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a crescut cu 0,5% până la ora 8:18 GMT (10:18 ora României), după ce a scăzut miercuri şi joi.

Băncile au înregistrat creşteri importante, indicele sectorului financiar urcând cu 1,1% în debut.

Senatul italian urmează să voteze vineri pe pachetul de măsuri de austeritate, care ar trebui să fie dezbătut sâmbătă în Camera Deputaţilor.

Premierul Silvio Berlusconi a promis că va demisiona după ce programul de austeritate va trece de ambele camere, înlocuitorul său fiind cel mai probabil fostul comisar european Mario Monti, o personalitate bine cunoscută în Italia şi respectată pe plan internaţional.

În Grecia, premierul desemnat Lucas Papademos, fost vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene, va forma un guvern de criză pentru a implementa măsurile de austeritate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO