Business Internaţional

Bursele din Europa - pe plus, cele din Statele Unite - in scadere

11.01.2009, 17:24 15

Bursele europene s-au aflat in crestere pentru a doua saptamana la rand, deoarece speculatiile ca masurile de stimulare financiara si reducerile de taxe promovate de guverne ar putea redresa economia globala au depasit temerile referitoare la scaderea profiturilor, scrie Bloomberg.

Indicele Dow Jones Stoxx 600 a avut o crestere saptamanala de 1,6%, atingand 207,82 puncte si inregistrand prima saptamana cu cresteri in toate cele cinci zile de tranzactionare din iulie pana acum.
Dow Jones Stoxx 600 a pierdut 46% din valoare anul trecut, cel mai slab rezultat anual din istoria sa.
Indicii nationali au scazut pe noua din cele 18 piete vest-europene. Indicele german DAX a pierdut 3,8% dupa ce actiunile Commerzbank au scazut cu 31%. CAC 40(Franta) s-a depreciat cu 1,5%, in timp ce FTSE 100 (Marea Britanie) a inregistrat un declin de 2,5%.
Actiunile companiilor din Statele Unite au raportat, in schimb, cel mai important declin saptamanal din noiembrie, stergand avansul inregistrat in acest an, dupa ce producatorii americani si-au redus estimarile de profit, iar somajul in crestere a sporit temerile privind agravarea recesiunii.
Indicele S&P 500 a scazut cu 4,5%, atingand 890,35 puncte, declinul inregistrat fiind cel mai mare din noiembrie. Dow Jones a scazut cu 4,8%, pana la 8599,18 puncte.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO