Business Internaţional

Bursele din Asia trec cu vederea scandalul de la Olympus după ce Berlusconi a spus că demisionează

Bursele din Asia trec cu vederea scandalul de la Olympus după ce Berlusconi a spus că demisionează

Autor: Radu Racu

09.11.2011, 10:09 192

Indicele bursier japonez Nikkei a crescut miercuri, după ce premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat că va demisiona, scrie Reuters.

Indicatorul care reuneşte cele mai puternice companii listate la Tokio, a urcat cu 1,2%, în ciuda scandalului mediatic de la producătorul nipon de electronice Olympus.

În Hong Kong, indicele Hang Seng a urcat cu 1,8%, iar în China piaţa a urcat cu 0,9%.

În cel mai recent episod din scandalul izbucnit în cadrul companiei nipone Olympus, oficialii producătorului de camere foto au anunţat că pierderile din investiţii ale companiei au fost acoperite începând cu anii '90 printr-o serie de achiziţii, în valoare totală de peste un miliard de dolari, care aveau rolul de a "curăţa" bilanţul companiei.

Acest anunţ aduce puţină lumină în misterul care înconjoară o serie de achiziţii controversate realizate de companie, prin intermediul cărora sume importante de bani, aproape un miliard de dolari au ajuns în conturile unor firme din Insulele Cayman, unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale, scrie The Wall Street Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO