Business Internaţional

UPDATE: Berlusconi confirmă că va părăsi poziţia de premier al Italiei după ce parlamentul va aproba reformele

Berlusconi, pe picior de plecare. Premierul va demisiona după aprobarea măsurilor promise Uniunii Europene

Autor: Adrian Voicu, Mihai Draghici - Mediafax

08.11.2011, 22:38 882

Premierul italian Silvio Berlusconi a confirmat marţi că se va retrage din funcţie după ce vor fi aprobate de către parlament noile reforme bugetare.

"După aprobarea legii finanţelor, care are amendamente pentru tot ceea ce Europa ne-a cerut şi pe care Grupul euro le-a cerut, voi demisiona, pentru a permite şefului de stat să înceapă consultările", a spus premierul la postul de televiziune Canale 5.

Comentariul, care confirmă o declaraţie a preşedintelui italian Giorgio Napolitano, a venit după ce coaliţia de centru-dreapta a eşuat în a obţine o majoritate absolută în camera inferioară a parlamentului pentru un vot crucial ce ţinea de bugetul pe 2012. Legile au trecut de parlamentari cu 308 voturi pentru dintr-un număr total de 630 de parlamentari.

"Acest parlament este astăzi paralizat, în privinţa camerei inferioare", a spus premierul.

"În Senat, coaliţia are încă o majoritate sănătoasă. Totuşi, odată cu dezertarea celor şapte membri ai majorităţii astăzi, guvernul nu are majoritatea pe care credeam că o are şi trebuie să luăm în considerare acest fapt în mod realist", a mai declarat premierul italian.

Declaraţiile lui Silvio Berlusconi vin după ce în Corriere della Sera au apărut informaţii privind demisia acestuia.

Potrivit Corriere della Sera, Silvio Berlusconi l-a informat pe preşedintele Giorgio Napolitano, marţi seara, că va demisiona, imediat după ce a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO