Business Internaţional

Bursa de la New York a închis în urcare, împinsă de rezultatele băncilor şi datele privind şomajul

Bursa de la New York a închis în urcare, împinsă de rezultatele băncilor şi datele privind şomajul
20.01.2012, 10:41 100

Bursa de la New York a închis joi în urcare, datorită rezultatelor financiare peste estimări ale Bank of America şi Morgan Stanley şi datelor pozitive privind piaţa muncii din SUA, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în creştere cu 0,36%, iar S&P 500 a avansat cu 0,49%, în timp ce Nasdaq Composite a câştigat 0,67%.

Indicele S&P 500 a atins un nou maxim al ultimelor cinci luni, în principal datorită acţiunilor din industrie, consum şi sectorul financiar.

Acţiunile din sectorul tehnologiei au finalizat de asemenea în creştere, în aşteptarea raportărilor financiare ale Google, Intel şi Microsoft.

Datele privind piaţa muncii prezentate joi în SUA au indicat scăderea numărului de persoane care au solicitat ajutor de şomaj la minimul ultimilor patru ani, alimentând speranţele privind revigorarea economiei americane.

Acţiunile din sectorul financiar au crescut puternic de la începutul acestui an. Indicele S&P al sectorului financiar a urcat cu 8,1%, iar indicele bursier S&P 500 a avansat cu 4,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO