Business Internaţional

Bursa de la New York a deschis în scădere, după declaraţia preşedintelui BCE

Bursa de la New York a deschis în scădere, după declaraţia preşedintelui BCE

Foto: AFP

Autor: Marius Oncu - Mediafax

08.12.2011, 17:20 392

Bursa din SUA a scăzut în deschiderea şedinţei de joi, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, s-a arătat precaut în privinţa accelerării achiziţiilor de obligaţiuni ale statelor cu probleme financiare pentru a reduce impactul crizei datoriilor, transmite Reuters.

Indicele industrial Dow Jones a coborât cu 0,37%, Standard & Poor's 500 cu 0,7%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,73%.

Preşedintele BCE a negat, în conferinţa de presă care a urmat unei şedinţe de politică monetară, că ar fi indicat săptămâna trecută accelerarea achiziţiilor de obligaţiuni.

Analiştii şi presa au concluzionat din discursul lui Draghi în Parlamentul European că BCE este pregătită să sprijine mai puternic lupta împotriva crizei datoriilor, dacă liderii politici se pun de acord asupra unui control mai strict al bugetelor celor 17 state membre ale uniunii monetare.

BCE a redus, joi, dobânda de politică monetară de la 1,25% la 1%, după o diminuare similară, de 0,25 puncte procentuale în noiembrie. Instituţia a crescut dobânda de la 1% la 1,5% tot în acest an, prin două majorări ale ratei cheie în aprilie şi iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO