Business Internaţional

Brevan Howard, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri de fonduri de tip hedge fund: FED este în urma inflaţiei, dobânzile ar trebui să fie la 4-6%. Riscăm un şoc inflaţionist care aminteşte de anii `70

Brevan Howard, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri de...

Autor: Alex Ciutacu

31.03.2022, 18:10 3337

Creşterile globale de preţuri prezintă riscul de a se transforma într-un şoc inflaţionist similar cu cel resimţit în anii `70, un şoc care a dus în final la recesiune şi şomaj ridicat, a avertizat Brevan Howard Asset Management, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri de fonduri de tip hedge fund din lume, potrivit Bloomberg.

„Combinaţia de inflaţie ridicată, tensiuni în piaţa muncii şi aşteptări inflaţioniste incerte aduc posibilitatea unei spirale de tipul salarii-preţuri similară cu cea din anii `70, care s-a dovedit foarte greu de întors în timpul erei Volcker”, notează managerul de active într-o nouă trimisă acţionarilor unuia dintre fonduri.

Pentru context, Brevan Howard are sub administrare active totale de circa 19 miliarde de dolari. Nota trimisă către acţionarii unuia dintre fonduri face referire la o aşa-numită era Volcker. Acea perioadă cu inflaţie ridicată este legată de un moment din octombrie 1979, în care Paul Volcker, preşedintele FED de atunci, a semnat o înăsprire radicală a politicii monetare, care a declanşat ulterior recesiune şi a dus la un şomaj ridicat, determinând o creştere în spirală a inflaţiei.

În prezent, FED este „semnificativ” în urma inflaţiei în ceea ce priveşte creşterea dobânzilor, care ar trebui deja să se situeze între 4 şi 6% conform unei abordări tradiţionale a politcii monetare, a transmis Brevan Howard, în ceea ce se conturează drept un comentariu rar cu privire la perspectivele din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO