Business Internaţional

BP rămâne o ţintă atractivă pentru Shell

BP rămâne o ţintă atractivă pentru Shell
04.01.2011, 23:52 26

Acţiunile companiei petroliere BP au înregistrat cea mai marecreştere zilnică din ultimele şase luni în urma zvonului că RoyalDutch Shell a luat în considerare preluarea companiei anul trecutîn timpul dezastrului ecologic din Golful Mexic şi că interesulacesteia privind preluarea continuă, scrie Bloomberg.

Cotidianul britanic Daily Mail a scris că Shell a luat înconsiderare preluarea BP în timpul crizei din Golful Mexic şirămâne în continuare interesată de o fuziune. Cotaţia acţiunilor seafla anul trecut la niveluri minime istorice ca urmare a explozieiunei platforme petroliere operată de BP în Golful Mexic, accidentcare a provocat una dintre cele mai grave deversări de petrol dinistorie.

"Shell ar putea fi interesată, iar acest lucru ar împinge în suscotaţia acţiunilor. Mai important este că BP a făcut tot posibilulpentru a diminua toate lucrurile negative ce au avut loc anultrecut", spune Gudmund Halle Isfeldt, analist al DnB NOR. AcţiunileBP au crescut cu 60% faţă de valoarea atinsă la sfârşitul luniiiunie, atunci când compania petrolieră a fost obligată deadministraţia Obama să suporte costurile ecologizării şi să îidespăgubească pe cei afectaţi de deversarea petrolieră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO