Business Internaţional

BCE are deficiente de comunicare, admite economistul sef

30.06.2000, 00:00 28



Banca Centrala Europeana are unele "deficiente de comunicare", dar solicitarile legate de exactitatea informatiilor referitoare la anumite evenimente - care prin natura lor nu pot fi supuse acestor cerinte- sunt nerationale, a spus ieri Otmar Issing, economistul sef al Bancii Centrale Europene (BCE).

Afirmatia sa a castigat un anumit sprijin in mediile financiare, insa nu din partea celor care il acuza de abordare nepotrivita a politicii bancii.

Ca raspuns la criticile referitoare la lipsa de claritate in exprimarea scopurilor bancii precum si a previziunilor legate de nivelul inflatiei, Issing a emis, la inceputul acestei saptamani, o declaratie prin care explica abordarea flexibila a BCE fata de pietele financiare incerte.

Declaratia cuprinde de asemenea si recomandarea ca cei care supravegheaza activitatea BCE sa se obisnuiasca cu stilul BCE. Issing a admis ca banca sufera de pe urma unei "deficiente de comunicare". El a acuzat presa si analistii bancari de superficialitate in preluarea informatiilor.

"Un mesaj sau o explicatie legata de politica bancii centrale depinde atat de abilitatea acesteia de a comunica cat si de abilitatea si vointa audientei de a intelege", a declarat Issing, cu ocazia unei conferinte de presa in Frankfurt.

Observatorii activitatii BCE considera ca reactia lui Issing la criticile primite mascheaza, de fapt, o slabiciune de strategie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO