Business Internaţional

Bayer lupta din greu sa achizitioneze Schering

01.06.2006, 00:00 17

Bayer, grupul german care activeaza in industria farmaceutica, si-a majorat perioada de ofertare pentru preluarea rivalului sau local, Schering, mentinand insa oferta de 16,5 miliarde de euro, cu toate ca actionarii Schering vor o majorare a pretului de preluare, informeaza Financial Times.

Actiunile Schering au fost transferate pana acum doar in proportie de 30%, mai putin decat procentajul de 75% pe care il preconizau oficialii Bayer in timpul negocierilor care au avut loc intre grupul german si actionarii Schering, pentru a prelua controlul companiei.

O posibila tranzactie ar insemna cea mai mare achizitie a grupului Bayer de pana acum si o consolidare a pozitiei companiei printre cei mai importanti producatori farmaceutici la nivel mondial.

Warner Wenning, directorul executiv al Bayer, a declarat ca grupul german si-a extins perioada de ofertare pana la 14 iunie, oferta incluzand 86 de euro pentru fiecare actiune. Cu toate acestea, a accentuat ca tranzactia se va incheia doar in conditiile in care Bayer va primi trei sferturi din participatia companiei Schering.

Legea germana permite companiei Bayer sa achizitioneze Shering dupa o oferta reusita.

Din momentul in care si-a anuntat oferta, la jumatatea lunii aprilie, anul acesta, Bayer a declarat ca noile reglementari de remunerare vor dezamagi speculatorii. Oficialii Bayer au precizat ca in loc sa ofere un pret mai bun, o curte arbitrara ar putea stabili un pret mai mic, de 80,6 euro pe actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO