Bayer lupta din greu sa achizitioneze Schering

Ziarul Financiar 01.06.2006
Bayer, grupul german care activeaza in industria farmaceutica, si-a majorat perioada de ofertare pentru preluarea rivalului sau local, Schering, mentinand insa oferta de 16,5 miliarde de euro, cu toate ca actionarii Schering vor o majorare a pretului de preluare, informeaza Financial Times.

Actiunile Schering au fost transferate pana acum doar in proportie de 30%, mai putin decat procentajul de 75% pe care il preconizau oficialii Bayer in timpul negocierilor care au avut loc intre grupul german si actionarii Schering, pentru a prelua controlul companiei.

O posibila tranzactie ar insemna cea mai mare achizitie a grupului Bayer de pana acum si o consolidare a pozitiei companiei printre cei mai importanti producatori farmaceutici la nivel mondial.

Warner Wenning, directorul executiv al Bayer, a declarat ca grupul german si-a extins perioada de ofertare pana la 14 iunie, oferta incluzand 86 de euro pentru fiecare actiune. Cu toate acestea, a accentuat ca tranzactia se va incheia doar in conditiile in care Bayer va primi trei sferturi din participatia companiei Schering.

Legea germana permite companiei Bayer sa achizitioneze Shering dupa o oferta reusita.

Din momentul in care si-a anuntat oferta, la jumatatea lunii aprilie, anul acesta, Bayer a declarat ca noile reglementari de remunerare vor dezamagi speculatorii. Oficialii Bayer au precizat ca in loc sa ofere un pret mai bun, o curte arbitrara ar putea stabili un pret mai mic, de 80,6 euro pe actiune.