Business Internaţional

Bawag: 675 mil. dolari pentru a scapa de acuzatiile de frauda

07.06.2006, 00:00 19

Bawag, banca austriaca cu sediul in Viena, a fost de acord sa plateasca mai mult de 675 de milioane de dolari pentru a nu i se aduce acuzatii in cazul de frauda impotriva Refco, a declarat guvernul SUA, relateaza International Herald Tribune.

Banca Bawag a fost acuzata de catre organismul de supraveghere a pietei de capital din SUA (SEC) de frauda, sustinand ca ar fi ajutat grupul Refco, o companie de brockeraj din New York care de curand a dat faliment, sa ascunda pierderi in valoare de aproximativ 1,3 miliarde de dolari. Avocatul din New York al guvernului american a fost de acord sa nu aduca nicio acuzatie de frauda impotriva Bawag in cazul Refco, au declarat oficiali ai SEC.

Sean Coffey, avocatul unui grup de investitori ai companiei Refco care au dat in judecata Bawag, a spus ca s-a ajuns la o intelegere separata cu Bawag pentru suma de 108 milioane de dolari, mare parte din acesti bani fiind acoperiti de intelegerea facuta cu guvernul SUA. Cofey a mai spus ca cei pagubiti vor primi 100 de milioane de dolari direct de la guvern, urmand ca diferenta de 8 milioane sa fie platita de Bawag catre investitorii Refco.

Bawag nici nu a confirmat, dar nici nu a negat acuzatiile care i-au fost aduse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO