Business Internaţional

Bank of America pierde peste 100 de miliarde de dolari din cauza unui pariu necâştigător: Titlurile de stat în vremea pandemiei

Bank of America pierde peste 100 de miliarde de dolari...

Autor: Valeriu Dănilă

29.06.2023, 15:54 1245

Bank of America suportă costul deciziei luate în urmă cu trei ani de a pompa 670 de miliarde de dolari proveniţi din depozitele făcute timpul pandemiei în obligaţiuni de stat, într-o vreme în care acestea se tranzacţionau la maxime istorice şi randamante scăzute, scrie Financial Times.

Decizia a lasăt BofA, a doua cea mai mare bancă din SUA după active, cu pierderi de peste 100 de miliarde de dolari la sfârşitul primului trimestru, potrivit datelor de la Federal Deposit Insurance Corporation. Suma depăşeşte cu mult pierderile celorlalţi competitori din piaţă.

Rezultatele diferite reflectă strategiile întreprinse la începutul pandemiei de Covid-19, când băncile au absorbit un val de depozite. BofA a pus mai mulţi bani în obligaţiuni, în timp ce alţii au păstrat sume mai mari în numerar.

Acum că randamentele au crescut şi preţurile obligaţiunilor au scăzut, valoarea portofoliului BofA s-a prăbuşit. În schimb, JPMorgan Chase şi Wells Fargo, prima şi, respectiv, a treia cea mai mare bancă din SUA, au avut fiecare aproximativ 40 de miliarde de dolari în pierderi nerealizate pe piaţa de obligaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO