Business Internaţional

Bank of America a obţinut profit în T3, după primirea amenzii record de 16,7 miliarde de dolari

Bank of America a obţinut profit în T3, după primirea...

Autor: Anca Dumitrescu

15.10.2014, 17:23 134

Banca a obţinut un profit net de 168 milioane de dolari în trimestrul al treilea, în scădere de la 2,5 miliarde de dolari în urmă cu un an, relatează Bloomberg.

Directorul general Brian Moynihan, numit în această lună şi preşedinte al Bank of America, a bugetat în total costuri de peste 70 de miliarde de dolari, legate de preluările Countrywide Financial şi Merrill Lynch, efectuate de fosta conducere.

Moynihan a spus că puterea Bank of America de a genera profit va deveni evidentă după încheierea litigiilor.

"Am constatat relaţii solide cu clienţii, iar profitabilitatea majorităţii activităţilor s-a îmbunătăţit faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a arătat directorul general.

Veniturile au scăzut cu 4,3%, la 21,2 miliarde de dolari.

Profitul operaţiunilor de trading a avansat cu 21%, la 641 milioane de dolari, excluzând impactul costurilor contabile şi fiscale.

În urma informaţiilor, acţiunile Bank of America sunt în creştere cu 0,8% la bursa din New York.

Bank of America a anunţat în luna august că va plăti 9,65 de miliarde de dolari în numerar şi 7 miliarde de dolari sub formă de facilităţi oferite clienţilor, pentru închiderea unei investigaţii de Departamentului Justiţiei privind operaţiunile cu ipoteci ale băncii.

JPMorgan Chase&Co., cea mai mare bancă americană, a anunţat marţi creşterea profitului la 5,6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, de la 380 milioane de dolari în urmă cu un an.

Wells Fargo, cel mai mare furnizor de credite ipotecare din SUA, a raportat creşterea profitului cu 2,7%, la 5,73 miliarde de dolari.

Citigroup, a treia mare bancă din SUA, a consemnat o creştere de 6,6% a profitului, în trimestrul al treilea, la 3,44 miliarde de dolari.

Goldman Sachs Group şi Morgan Stanley vor anunţa la rândul lor rezultatele trimestriale, în această săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO