Business Internaţional

Autorităţile din China au pus mâna pe şeful celei mai îndatorate companii din lume: Hui Ka Yan, fondatorul gigantului imobiliar Evergrande, a ajuns pe mâna poliţiei chineze

Autorităţile din China au pus mâna pe şeful celei mai...

Autor: Iulian Tenchiu

30.09.2023, 15:00 23597

Hui Ka Yan, preşedintele şi fondatorul miliardar al dezvoltatorului imobiliar China Evergrande Group, care se confruntă cu o problemă majoră a datoriilor, a fost plasat sub controlul poliţiei, scrie Bloomberg.

Nu este clar de ce Hui se află sub aşa-numita supraveghere rezidenţială, un tip de acţiune a poliţiei care nu se încadrează în detenţie sau arestare oficială şi nu înseamnă că Hui va fi acuzat de o infracţiune.

Cu toate acestea, nu poate părăsi locaţia, nu se poate întâlni sau comunica cu alte persoane fără aprobare, în conformitate cu Legea de procedură penală din China. Paşapoartele şi cărţile de identitate trebuie predate poliţiei, iar procesul nu ar trebui să depăşească şase luni, conform legii.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO