Business Internaţional

Autorităţi: O femeie, rănită în incidentul armat de la Capitoliu; autorul atacului a fost arestat

Autorităţi: O femeie, rănită în incidentul armat de...

Autor: Mihai Draghici

28.03.2016, 23:19 72

"A avut loc un incident armat izolat la Capitoliu; o femeie civilă a fost rănită. În momentul de faţă, nu mai există niciun pericol pentru public", a transmis Poliţia din Washington.

Activitatea în Senatul şi în Camera Reprezentanţilor a revenit la normal în urma incidentului.

Autorităţile nu au confirmat informaţia transmisă de presa americană privind rănirea unui agent de poliţie în schimbul de focuri.

Conform unor surse citate de agenţia AP, un poliţist a fost rănit în incidentul armat comis luni după-amiază la sediul Congresului Statelor Unite, iar autorul atacului a fost arestat.

Un funcţionar din cadrul Senatului SUA a confirmat, pentru Wall Street Journal, că autorul atacului armat a fost arestat.

Potrivit surselor citate, un agent al Poliţiei Capitoliului a fost rănit în schimbul de focuri cu atacatorul, dar starea poliţistului nu este gravă.

Presupusul autor al atacului armat a fost arestat preventiv.

Focuri de armă automată au fost auzite, luni după-amiază, în Centrul de vizitare de la Capitoliu, sediul Congresului Statelor Unite, afirmă surse citate de presa americană.

În contextul incidentului, sediul Congresului Statelor Unite şi Casa Albă, sediul Preşedinţiei, au fost închise.

Angajaţii celor două instituţii au primit recomandarea de a rămâne în birouri până la restabilirea securităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO