Business Internaţional

Asiguratorii WTC ar putea plati 4,6 mld. dolari

08.12.2004, 00:00 17



Omul de afaceri Larry Silverstein, liderul consortiului care a inchiriat cladirile World Trade Center din New York, a castigat, luni, procesul intentat firmelor care au asigurat complexul, dupa ce juriul a admis ca atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost doua incidente separate.



Antreprenorul a solicitat despagubiri de pana la sapte miliarde de dolari, dublu fata de valoarea politei de asigurare incheiate, motivand ca atentatele au fost doua evenimente distincte.



Chiar si dupa castigarea procesului, suma maxima pe care el ar putea-o primi de la societatile de asigurari este de mai putin de cinci miliarde de dolari.



Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea constructiei unui nou complex pe locul fostelor turnuri gemene.



Silverstein, care a incheiat contractul de inchiriere cu doar sase saptamani inainte de distrugerea turnurilor, a declarat ca este "entuziasmat" de decizie.



Reprezentantii Allianz, una dintre cele noua companii de asigurare implicate in proces, si-au exprimat dezamagirea fata de decizia judecatoreasca si au anuntat ca ar putea solicita un recurs.



Omul de afaceri si-a luat angajamentul ca va restaura terenul de 900.000 de metri patrati pe care au fost amplasate turnurile, zona cunoscuta sub numele de Ground Zero. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO