Business Internaţional

Anul 2023, primit cu spectaculoase focuri de artificii în mai multe ţări

Anul 2023, primit cu spectaculoase focuri de artificii...

Autor: Cosmin Pirv

31.12.2022, 20:16 152

Australia a sărbătorit primul său Revelion fără restricţii după doi ani de întreruperi din cauza COVID. Şi în Hong Kong a fost organizat în acest an cel mai mare eveniment dedicat Anului Nou din ultimii ani.

Sydney, unul dintre primele oraşe mari din lume care a întâmpinat Anul Nou, a făcut acest lucru cu un spectaculos foc de artificii lansat de pe Operă şi de pe podul Harbour Bridge.

Închiderile de la sfârşitul anului 2020 şi o creştere a numărului de cazuri Omicron la sfârşitul anului 2021 au dus la restricţii în Australia. Acestea au fost ridicate în acest an după ce Australia, la fel ca multe ţări din întreaga lume, şi-a redeschis graniţele şi a eliminat restricţiile de distanţare socială.

În China, restricţiile riguroase privind COVID au fost ridicate abia în această lună, o schimbare care a dus la o creştere a numărului de infecţii.

În oraşul Wuhan, unde a început pandemia în urmă cu trei ani, mii de oameni s-au adunat pentru a sărbători. Sute de poliţişti au stat de pază şi au folosit difuzoare în diferite locuri prin care i-au sfătuit pe oameni să nu participe la sărbătoare.

În Shanghai, mulţi oameni s-au înghesuit pe istorica pasarelă de pe malul râului, Bund.

Şi în Hong Kong, zeci de mii de persoane s-au adunat lângă portul Victoria Harbour. Luminile au fost proiectate de pe unele dintre cele mai mari clădiri din zonă. A fost cea mai mare sărbătoare de Anul Nou din oraş din ultimii ani. Evenimentul a fost anulat în 2019 din cauza tulburărilor sociale şi a fost redus în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO