Business Internaţional

ANAT: 900 de turişti şi călători români sunt astăzi în Israel

ANAT: 900 de turişti şi călători români sunt astăzi...

Autor: Petru Mazilu

07.10.2023, 20:56 76

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism anunţă că 900 de turişti şi călători români sunt în prezent în Israel. Asociaţia oferă o serie de recomandări românilor.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) anunţă că „monitorizează cu atenţie şi preocupare situaţia din sudul Israelului, unde au avut loc atacuri ale grupării Hamas. În prezent, regiunea se confruntă cu o situaţie puternic conflictuală, iar siguranţa turiştilor reprezintă prioritatea noastră principală. În Israel a fost decretată stare de urgenţă, iar Ministerul israelian al Turismului recomandă evitarea tururilor în toată ţara. Pasagerilor care sosesc prin intermediul croazierelor li se recomandă să rămână pe nave, iar tuturor celorlalţi turişti, să stea în hotelurile lor”.

ANAT a emis o serie de recomandări pentru turişti şi agenţiile de turism.

„La ora actuală, în Israel se află circa 900 de români, în marea lor majoritate pelerini, foarte puţini fiind veniţi pentru alte tipuri de pachete turistice. Dorim să informăm că, în principiu, turiştii aflaţi în Israel nu au raportat probleme majore, niciun turist român nu este rănit iar autorităţile locale fac eforturi susţinute pentru a asigura protecţia cetăţenilor străini. Cu toate acestea, din cauza evoluţiei incerte a situaţiei în sudul Israelului, recomandăm ferm tuturor agenţiilor de turism să suspende trimiterea de turişti în această zonă în săptămânile următoare, până la stabilizarea situaţiei. De asemenea, recomandăm agenţiilor de turism şi turiştilor să urmărească cu atenţie evoluţia şi informările care vin de la ANAT, de la Ministerul Afacerilor Externe şi de pe alte canale oficiale şi să decidă cu prudenţă în favoarea turiştilor. Din informaţiile pe care le deţinem, compania aeriană naţională TAROM a anulat următoarele trei curse către Israel”, a anunţat ANAT.

Asociaţia mai anunţă că va continua să monitorizeze situaţia.

„ANAT îşi manifestă solidaritatea şi compasiunea cu populatia civilă care suferă intens în aceste zile. Israel este o destinaţie preferată de către români, dar şi o importantă ţară emitentă pentru România. Încurajăm agenţiile de turism să păstreze calmul şi să ţină legătura cu clienţii lor, oferindu-le informaţii actualizate şi asistenţă în caz de nevoie. De asemenea, recomandăm agenţiilor să menţină contactul cu partenerii lor locali şi cu autorităţile române de la Ministerul Afacerilor Externe pentru a fi mereu la curent cu ultimele informaţii şi recomandări. Securitatea şi siguranţa turiştilor reprezintă principala noastră preocupare, iar ANAT va continua să urmărească cu atenţie evoluţia situaţiei şi să ofere suport agenţiilor de turism şi turiştilor în această perioadă”, a precizat ANAT.

Anterior, recomandări pentru românii din Israel a oferit şi MAE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO