Business Internaţional

Anagajaţii Amazon se revoltă din cauza obligaţiei de a reveni la birou cel puţin 3 zile pe săptămână: „Cred că această decizie va fi dăunătoare companiei şi este nu este în concordanţă cu modul în care luăm decizii la Amazon.”

Anagajaţii Amazon se revoltă din cauza obligaţiei de a...

Autor: Valeriu Dănilă

22.02.2023, 15:05 570

Angajaţii Amazon continuă să fie reticienţi la obligaţia de a reveni la birouri impusă de CEO-ul Andy Jassy, titrează CNBC.

Un grup de angajaţi a creat un canal de Slack şi a redactat o petiţie internă de respingere a deciziei, care le cere să se întoarcă la birou cel puţin trei zile pe săptămână începând cu 1 mai. Petiţia îndeamnă echipa de conducere a companiei să renunţe la această obligaţie, la doar câteva zile după ce a fost anunţată.

De atunci, grupul a strâns 16.000 de membri, iar aproximativ 5.000 de angajaţi au semnat petiţia.

Nemulţumirea lucrătorilor faţă de această decizie s-a revărsat pe fluxul de ştiri intern al companiei, numit Inside Amazon, unde aceştia au comentat în mod repetat despre o înregistrare cu Andy Jassy.

„Forţând în mod arbitrar întoarcerea la birou fără a furniza date care să o susţină şi în ciuda dovezilor clare că este o decizie greşită pentru angajaţi, Amazon şi-a eşuat rolul de a fi cel mai bun angajator”, potrivit capturilor de ecran vizualizate de CNBC. „Cred că această decizie va fi dăunătoare companiei şi este nu este în concordanţă cu modul în care luăm decizii la Amazon.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO