Business Internaţional

Americanii se îndatorează mai mult, semn că sunt mai încrezători în evoluţia economiei

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: CătăIina Apostoiu

10.09.2015, 00:00 203

Americanii au contractat un volum în creştere de credite de consum în luna iulie, semn de încredere pe fondul preţurilor scăzute ale benzinei şi ritmului constant de creare de locuri de muncă, scrie The Wall Street Journal. Creditul de consum a avansat cu 19,1 miliarde de dolari, sau cu o rată anuală de 6,7%, potrivit datelor băncii centrale americane.

Creditul total de consum a crescut în fiecare lună în ultimii aproape patru ani. Creditele reînnoibile automat, în cea mare parte carduri de credit, au avansat cu o rată anuală de 5,7%, în timp ce creditele non-reînnoibile automat, în mare parte credite auto şi pentru studenţi, au înregistrat o rată anuală de creştere de 7%.

Cheltuielile consumatorilor americani reprezintă peste două treimi din cererea din economie. În lunile iunie şi iulie, cheltuielile gospodăriilor au avansat într-un ritm constant, susţinând creşterea în cea mai mare parte a perioadei de vară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO