Business Internaţional

American arestat pentru că a furat 70.000 de dolari din propriul cont bancar

American arestat pentru că a furat 70.000 de dolari din propriul cont bancar

Foto: Politia Bensalem, Philadelphia

Autor: Radu Racu

24.05.2012, 16:30 13951

Un tânăr a fost arestat în oraşul american Philadelphia după ce a cheltuit suma suma de aproape 70.000 de dolari cu care s-a trezit în cont din cauza unei greşeli a băncii la care avea cardul, scrie Business Insider.

Joseph Bucci, 22 de ani, client al băncii americane Wells Fargo, a descoperit un depozit misterios făcut în contul său, în sumă de 69.300 de dolari. Legea americană obligă clienţii băncilor să declare orice sumă "străină" din cont, însă Bucci nu a anunţat creditorul, lansându-se în schimb într-o veritabilă cursă de cumpărături.

Înainte să fie prins de poliţşti, americanul şi-a cumpărat o maşină, mobilă nouă, haine şi bilete de avion. În momentul arestării, în contul lui Bucci mai erau 2.000 de dolari.

Un caz similar a avut loc în India, unde un profesor s-a trezit peste noapte cu aproape 10 miliarde de dolari în cont, însă neregula a fost raportată imediat la bancă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO