Business Internaţional

"Am făcut istorie": Jucătorii emoţionaţi ai lui Man City salută tripla reuşită

"Am făcut istorie": Jucătorii emoţionaţi ai lui Man...

Autor: Rafael Hekman

11.06.2023, 16:06 35

Manchester City trebuie să fie considerat unul dintre cluburile grele ale fotbalului după ce a câştigat Liga Campionilor, completând o triplă performanţă rară, a declarat căpitanul cetăţenilor, Ilkay Gundogan, iar Jack Grealish, cu ochii în lacrimi, îl consideră pe managerul Pep Guardiola un geniu.

Jucătorii au fost în lacrimi după ce golul decisiv marcat de Rodri, în repriza a doua a finalei împotriva lui Inter Milano, a asigurat victoria cu 1-0 şi primul titlu al lui City în Liga Campionilor, sâmbătă, după ce luna trecută a cucerit Premier League şi Cupa Angliei.

"De necrezut. Greu de pus ceva în cuvinte. Astăzi, am făcut istorie", a declarat Gundogan pentru BT Sport. "Această echipă merită cea mai mare recunoaştere, iar câştigarea Ligii Campionilor ne duce în topul fotbalului.

"Ştiam că toată lumea vorbeşte despre triplă. Presiunea era acolo, dar această echipă este construită pentru a face faţă presiunii în cel mai bun mod posibil".

Grealish, care s-a alăturat lui City de la Aston Villa pentru o sumă record în fotbalul britanic de 100 de milioane de lire sterline, în 2021, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui City în acest sezon şi a fost copleşit de emoţie la fluierul final.

"Pentru asta lucrezi toată viaţa ta. Sunt atât de fericit", a declarat Grealish. "Am fost îngrozitor astăzi, dar nu-mi pasă.

"Tocmai i-am spus (lui Guardiola): 'Vreau să-ţi mulţumesc pentru că ai făcut ca acest lucru să se întâmple pentru mine. Ai avut atât de multă încredere în mine, cumpărându-mă pentru o mulţime de bani'. Chiar şi anul trecut, când jucam prost, el a rămas alături de mine, iar anul acesta mi-a oferit acea platformă... Este pur şi simplu un geniu".

Atacantul Erling Haaland şi-a propus deja mai mult succes în sezonul următor, avertizându-i pe rivali că tripla victorie nu i-a satisfăcut apetitul pentru trofee, după ce a fost vârful de lance al atacului lui City cu 52 de goluri în acest sezon.

"Nici în cele mai nebuneşti vise ale mele nu m-aş fi gândit la aşa ceva", a spus Haaland. "După câteva zile, când totul se va linişti puţin, împreună cu acest sentiment de a câştiga acest trofeu, voi dori să o fac din nou, cu siguranţă.

"Trebuie să apărăm ceea ce am realizat în acest sezon. Aşa merg lucrurile. Peste o lună totul este uitat şi trebuie să o luăm de la capăt".

City şi-a făcut treaba fără principalul playmaker Kevin De Bruyne, care a fost consolat de Haaland şi de coechipierii săi atunci când a fost nevoit să iasă din teren cu o accidentare la tendon în prima repriză.

"Pentru asta am luptat pentru mulţi, mulţi ani", a declarat De Bruyne reporterilor. "Este incredibil că am reuşit să realizăm acest lucru cu City.

"Este primul din istoria clubului. Vom fi mereu asociaţi cu clubul în acest fel. Este cu adevărat special".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO