Business Internaţional

Albert de Monaco, printre beneficiarii subventiilor agricole

09.11.2005, 18:14 15

Printul Albert de Monaco se numara printre proprietarii de terenuri extrem de bogati ce atrag cea mai mare parte a subventiilor acordate in cadrul politicii comune de agricultura a UE, arata organizatia umanitara britanica Oxfam, citata de EU Business.

Printul, cu o avere personala de 2 miliarde de euro, a primit subventii in valoare de 287.308 euro pentru ferma sa de cereale de 700 de hectare din nordul Frantei. Oxfam citeaza date publicate de ziarul francez La Tribune, conform carora cele mai mari afaceri franceze din domeniul agriculturii inghit cea mai mare parte a subventiilor acordate de Uniunea Europeana in domeniul agriculturii. Franta obtine aproximativ 9,4 miliarde de euro din bugetul de 44 de miliarde de euro, arata Oxfam, adaugand ca analiza datelor statistice ale UE indica faptul ca cele mai mari afaceri franceze din acest sector consuma 60% din platile directe.

"Astfel, nu este adevarat ca Franta utilizeaza subventiile UE pentru a-si sprijini micii fermieri. Majoritatea micilor fermieri francezi, 70%, obtin numai 17% din subventiile acordate", arata Oxfam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO