Business Internaţional

Adidas plănuieşte o nouă vânzare a produselor din gama "Yeezy", lansate cu Kanye West

Adidas plănuieşte o nouă vânzare a produselor din...

Autor: Andreea Tobias

29.07.2023, 08:41 405

Adidas plănuieşte o nouă vânzare a produselor din gama "Yeezy", lansate împreună cu rapperul Kanye West, a anunţat vineri grupul german de articole sportive.

Pantofii şi hainele din gama "Yeezy" vor fi disponibile prin intermediul platformelor digitale şi vor fi lansate treptat începând cu 2 august, a precizat Adidas, potrivit dpa.

O sumă "semnificativă" va fi donată unor organizaţii care luptă împotriva urii, discriminării, rasismului şi antisemitismului.

West a lansat produse scumpe de lifestyle împreună cu Adidas - o afacere foarte profitabilă pentru ambele părţi. "Yeezy" a însemnat vânzări de miliarde pentru Adidas, în special în Statele Unite, cu marje de profit foarte mari.

Adidas a fost nevoită să oprească colaborarea şi, de asemenea, vânzarea produselor în toamna anului trecut, în urma declaraţiilor antisemite ale lui West şi a unor presiuni externe considerabile.

Însă gigantul de articole sportive a anunţat în luna mai că va vinde o parte din stocul său de produse din gama "Yeezy" chiar şi după despărţirea de West. Acesta a organizat o primă vânzare în luna mai, legată, de asemenea, de o donaţie.

La începutul acestei săptămâni, Adidas a declarat că se aşteaptă un rezultat operaţional negativ de 450 de milioane de euro pe an, după o estimare iniţială de minus 700 de milioane.

Deprecierea stocului „Yeezy” rămas este estimată la 400 de milioane de euro, cu 100 de milioane de euro mai puţin decât înainte.

În plus, există costuri pentru revizuirea strategică de până la 200 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO