Business Internaţional

Acordul pentru Grecia este un pas, dar drumul spre integrare al UE este lung - preşedintele elen

Acordul pentru Grecia este un pas, dar drumul spre integrare al UE este lung - preşedintele elen

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

24.07.2011, 16:04 234

Acordul din zona euro pentru un nou plan de sprijin pentruGrecia este un pas spre integrarea europeană, dar drumul rămânelung pentru Uniunea Europeană, a declarat, duminică, preşedinteleelen Carolos Papoulias, transmite AFP.

"După o întârziere prelungită, un pas a fost făcut cătreintegrarea europeană, dar drumul este lung", a declarat Papoulias,cu ocazia aniversării a 37 ani de la restaurarea democraţiei înGrecia după căderea dictaturii coloneilor, pe 24 iulie 1974.


După un prim program de susţinere a Greciei, de 110 miliarde deeuro, convenit anul trecut, liderii zonei euro au decis joi, laBruxelles, să îi acorde un nou sprijin în valoare totală de 159miliarde de euro, care va include şi contribuţia investitorilorprivaţi, pentru ca criza datoriilor din această ţară să nu seextindă în alte state europene.


Papoulias a reiterat că ţara se află într-un moment crucial şi acerut autorităţilor să combată evaziunea fiscală, problemă endemicăîn Grecia, pentru a instaura reguli de democraţie economică.


"Trebuie să punem în practică reglementările referitoare laspălarea banilor şi să ridicăm secretul bancar atunci cândveniturile declarate şi averile contribuabililor suntdisproporţionate", a spus preşedintele.

El a estimat că criza economică a devenit o criză politică, iarunii au intenţia să o transforme şi într-o criză a democraţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO