Business Internaţional

A patra mare banca din SUA a facut profit record de 22 de miliarde de dolari în 2013

A patra mare banca din SUA a facut profit record de 22 de...

Autor: Marius Oncu

14.01.2014, 16:23 165

Câştigul din trimestrul al patrulea a urcat cu 10% faţă de aceeaşi perioadă anul trecut, la 5,61 miliarde de dolari, susţinut de reducerea cheltuielilor. Profitul pe acţiune s-a situat la 1 dolar, faţă de aşteptările analiştilor de 98 de cenţi, potrivit Bloomberg.

Wells Fargo reduce personalul şi cheltuielile în contextul interesului mai scăzut pentru refinanţarea creditelor ipotecare. Banca a promis scăderea costurilor, după ce acestea au depăşit anterior ţinta asumată de conducere.

"Au scos multe costuri din afacerea cu împrumuturi ipotecare şi am văzut informaţiile despre reducerea acestei afaceri în contextul încetinirii activităţii de refinanţare", a declarat Jennifer Thompson, analist la firma Portales Partners, din New York.

Anul 2013 este primul începând din 2009 în care Wells Fargo, cel mai mare creditor ipotecar din SUA, depăşeşte JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA după active. JPMorgan a raportat un câştig de 17,9 miliarde de dolari pentru anul trecut.

Wells Fargo, responsabilă de circa 20% de creditele ipotecare acordate în SUA anul trecut, a profitat de politicile Rezervei Federale a SUA, care au determinat declinul dobânzilor şi au declanşat un val de refinanţări în industrie.

În contextul trendului recent de creştere a dobânzilor, rinteresul americanilor pentru refinanţarea de credite ipotecare a început să scadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO