Business Internaţional

A murit creatorul monstrului de 350 mil.dolari

A murit creatorul monstrului de 350 mil.dolari

A murit creatorul monstrului de 350 mil.dolari

Autor: Mediafax

14.05.2014, 10:27 3105

Artistul suprarealist elveţian Hans Ruedi Giger, creatorul monştrilor din franciza cinematografică "Alien", de Ridley Scott, a murit luni, la vârsta de 74 de ani, din cauza complicaţiilor medicale apărute după ce s-a împiedicat şi a căzut pe nişte scări, informează AFP.

HR Giger este omul din spatele principalului antagonist din seria filmelor Alien, o franciză care a făcut până acum 350 de milioane de dolari din încasările în cinema-urile din toată lumea.  

H. R. Giger a creat acest personaj horror pentru primul film din seria "Alien", lansat în 1979, în colaborare cu Carlo Rambaldi, creatorul lui E.T., un alt personaj celebru din domeniul peliculelor SF. Acea colaborare i-a adus artistului elveţian un premiu Oscar în 1980, la categoria cele mai bune efecte speciale.

H. R. Giger a colaborat apoi la alte filme SF celebre, precum "Specii/ Species", "Poltergeist II" şi "Dune".

Un muzeu care îi este dedicat a fost inaugurat în 1998, în oraşul medieval Gruyères.

În ultimii ani, mai multe muzee din lume, din Paris, Praga şi Viena, au organizat retrospective ale operelor sale care alcătuiesc un univers artistic cu faţete multiple, cel mai adesea populat cu creaturi fantastice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO