Business Internaţional

A facut o avere de 3 mld. de dolari în ţara în care se trăieşte cu 2 dolari/zi. Povestea singurei miliardare a Africii

A facut o avere de 3 mld. de dolari în ţara în care se...

Autor: inCont.ro

13.04.2014, 09:49 4896

La 40 de ani, Isabel Dos Santos este unica miliardara a Africii si cea mai tanara femeie de afaceri de pe continent. Si cel mai important, fiica presedintelui Angolei, José Eduardo Dos Santos, scrie Forbes.

Isabel Dos Santos a studiat inginerie la King's College, Londra, inainte sa-si deschida primul sau business, la doar 24 de ani. Prima afacere in care a investit a fost un restaurant, numit Miami Beach, potrivit Daily Mail.  

Rapid si sistematic, Isabel Dos Santos a acumulat participatii semnificative in industriile strategice din Angola: banci, ciment, diamante si telecom. Ceea ca a facut-o sa devina cel mai influent om de afaceri din tara sa.

Mai mult de jumatate din activele sale sunt detinute in companii portugheze cotate la bursa, ceea ce ii confera si credibilitate internationala. 

La inceputul anului, Daily Mail nota ca cea mai bogata femeie din Africa detinea 19,5% din actiunile bancii BPI, una dintre cele mai mari de pe piata bancara din Portugalia, participatie estimata la 465 milioane de dolari. Totodata, Dos Santos detinea 25% din actiunile bancii angoleze BIC, participatie ce valoreaza 160 milioane de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO