Business Hi-Tech

Zvonurile despre iPhone 6 deja au început

Autor: Ştefan Vrabie

27.04.2011, 14:06 194

iPhone 6 va avea "un design nou, cu specificaţii hardwareîmbunătăţite", potrivit unui raport publicat de analistul Ming-ChiKuo al băncii de investiţii Concord Securities, scrie site-ulpcmag.com.

A şasea generaţie a telefonului se pare că va fi lansat în primajumătate a anului 2012. Un alt site, AppleInsider.com, citeazăsurse că acesta va fi prezentat anul acesta în iunie la WorldwideConference, deşi oficialii Apple au declarat public că pentruconferinţă se vor concentra mai mult în a dezvălui noile sisteme deoperare MacOS.

"În cadrul conferinţei de anul acesta vom dezvălui viitorul iOSşi MacOS", a declarat în martie Philip Schiller, vicepreşedinteleWorldwide Product Marketing.

"Dacă sunteţi un dezvoltator iOS sau MacOS, aces eveniment nutrebuie pierdut". Cu toate acestea, Kuo are un răspuns şi pentruacest lucru. El crede că iOS 5 va fi punctul de vânzare principalpe care noul iPhone se va baza. Deasemenea el crede că iPhone 5 vaîncepe să apară pe piaţă în septembrie.

Analistul a mai relatat că iPhone 5 va include un procesor mai rapid A5, procesor caredeja este găsit în iPad2, precum şi o cameră foto cu o rezoluţie mai mare, posibil de8 megapixeli. El crede că a cincea generaţie a telefonului va aveao bandă Qualcomm pentru ambele modele GSM şi CDMA, iar potrivitsite-ului AppleInsider acesta va avea şi un design îmbunătăţit alantenei care va face semnalul mai puternic. Întorcându-ne la iPhone6, cotidianul japonez Nikkan a scris că smartphone-ul va avea, deasemenea, display-uri din cristal lichid polisiliconat făcute latemperatură scăzută, şi că va fi lansat în 2012. Conform site-uluiAppleInsider predicţiile analistului Ming-Chi Kuo atât cuiPhone 4 cât şi iPad 2, aufost foarte aproape de adevăr.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO