Business Hi-Tech

Zuckerberg consideră că Obama nu ia suficiente măsuri pentru a opri spionajul NSA

Zuckerberg consideră că Obama nu ia suficiente măsuri...

Autor: Ioana Nita

24.03.2014, 00:00 228

Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO-ul reţelei de socializare Facebook, a plecat nemulţumit de la întâlnirea cu preşedintele Statelor Unite Barack Obama, care a asigurat că guvernul american poate să protejeze securitatea datelor şi să continue în acelaşi timp acţiunile de spionaj, notează Bloomberg.

Zuckerberg şi alţi executivi ai companiilor de de IT din SUA au fost invitaţi la Casa Albă la sfârşitul săptămânii trecute pentru a discuta despre acţiunile de spionaj ale agenţiei naţionale de securitate (NSA) prin care aceasta ar fi infectat cu viruşi milioane de computere la nivel global.

„Chiar dacă guvernul a luat măsuri pentru schimbarea practicilor de spionaj, acestea nu sunt suficiente. Persoanele din toată lumea au dreptul să ştie că informaţiile lor sunt în siguranţă, iar Facebook va face în continuare presiuni asupra guvernului american pentru a fi mai transparent în legătură cu practicile sale şi pentru a proteja drepturile civile”, se arată în declaraţia Facebook.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2014

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO