Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends 2023. Bogdan Balazs, Global Deputy CTO Cybersecurity Products, Eviden: Trebuie să ne uităm la viitor, să ştim ce să pregătim pentru următorii 5-10 ani, iar factorul uman este foarte important şi trebuie să investim în skillurile specialiştilor din piaţă

Bogdan Balazs, Global Deputy CTO Cybersecurity Products, Eviden

Bogdan Balazs, Global Deputy CTO Cybersecurity Products, Eviden

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.05.2023, 15:35 85

Bogdan Balazs, Global Deputy CTO Cybersecurity Products, Eviden, parte a  companiei Atos, a spus în cadrul conferinţei ZF Cybersecurity Trends 2023: De câte soluţii de apărare cibernetică are nevoie o companie şi cine ar trebui să le “dirijeze”?, că resursa umană este un factor principal în dezvoltarea şi consolidarea securităţii cibernetice.

„Trebuie să ne uităm la viitor, să ştim ce să pregătim, pentru ca peste 5-10 ani să nu ne aflăm într-o situaţie pentru care nu suntem pregătiţi. Iar factorul uman este foarte important şi trebuie să investim în skillurile specialiştilor din piaţă. Lipsa de resurse e o problemă pe care o găsim peste tot în lume, iar noi încercăm să compensăm printr-o implicare cât mai mare în zona de educaţie. Încercăm să fim prezenţi în universităţi pentru a arăta lumii că securitatea cibernetică este un domeniu de viitor şi merită să investim în oameni”, a spus Bogdan Balazs.

El a adăugat că în viitor inteligenţa artificială va fi din ce în ce mai mult folosită de către atacatorii cibernetici pentru a-şi „păcăli” potenţialele victime.

„Vom observa câteva trenduri principale, adică vom asita din ce în ce mai mult la o luptă între actori bazaţi pe inteligenţă artificială, astfel încât să crească şi volumul şi complexitatea atacurilor. Un alt concept pe care îl vom observa este această inteligenţă colectivă – practic, se vor dezvolta standarde şi protocoale pentru ca aceşti agenţi AI să poată comunica între ei fără intervenţie umană şi vor învăţa unii de la alţii cum să intensifice atacurile şi cum să atace acolo unde observă vulnerabilităţi.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO