Business Hi-Tech

ZF Business Hi-Tech. Paul Maravei, Cisco: Educaţia în IT poate ajuta România să devină mai adaptabilă la crize şi mai puternică în urma unor astfel de evenimente neprevăzute. Dacă ne ocupăm de educaţia noastră, o să vedem o schimbare şi o adaptabilitate a ţării care ne vor face mai puternici

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.12.2020, 00:07 6122

Digitalizarea şi implementarea noilor soluţii tehnologice ajută atât mediul public, cât şi pe cel privat, să îşi continue activităţile şi să treacă mai uşor peste pandemia de COVID-19, însă, fără educaţie, utilizatorii nu pot folosi la capacitate maximă soluţiile pe care le adoptă. Astfel, educaţia în IT, sector ce generează în jur de 7-8% din PIB-ul ţării, poate face din România o ţară mai adaptabilă în faţa unor crize care pune lumea pe „pauză“, cum este criza sanitară ce se manifestă în prezent la nivel global.

„Cred că România are o şansă imensă prin educaţie. Industria de IT şi educaţia în acest sector pot să ajute ţara să devină mai adaptabilă la crize şi să devină mai puternică în urma unor astfel de evenimente nepre­văzute. Pentru că prin educaţie şi inovaţie de­venim mai puternici“, a spus Paul Mara­vei, director general al Cisco România, parte a companiei americane Cisco, unul dintre cei mai mari producători de echipamente şi servicii de reţelistică din lume.

Măsurile de distanţare şi restricţiile impuse de autorităţi, în ultimele circa 10 luni ale anului în curs, au forţat companiile, dar şi insituţiile statului să adopte rapid noile tehnologii, precum soluţii de comunicare la distanţă sau soluţii de securitate cibernetică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO