Business Hi-Tech

Xerox renunta la traditie si trece catre serviciile IT

16.09.2004, 00:00 18

Compania producatoare de echipament de birou Xerox a anuntat ca intentioneaza sa-si diversifice aria de servicii oferite companiilor, punand mai putin accent pe echipamentele de imprimare si orientandu-se catre serviciile IT, relateaza presa internationala.
Anuntul a fost facut saptamana aceasta de presedintele si directorul executiv al companiei, Anne Mulcahy. Xerox va intra intr-un sector ?mai dificil de prevazut, dar cu un potential lucrativ mai mare".
?Agenda va fi mai diversificata si cred ca avem mai multe de oferit", a spus Mulcahy. Xerox va oferi servicii informatice de automatizare a fluxului de lucru din interiorul companiilor, servicii de management al documentelor si de consultanta de business.
Pentru a-si sustine noua strategie, Xerox a anuntat cateva noi produse. Unul dintre ele este un software destinat arhivarii documentelor electronice si cautarii in arhiva, numit DocuShare 4, care ii va ajuta pe oamenii de afaceri sa administreze mai usor o varietate de aplicatii, de la e-mail pana la pagini web, spun oficialii Xerox.
Noua strategie pare sa dea deja roade, scrie presa internationala. Xerox a semnat recent contracte pentru servicii IT cu grupul financiar HSBC si cu compania aeriana Boeing. Contractul cu HSBC este in valoare de 23 de milioane de dolari, in timp ce valoarea intelegerii cu Boeing nu a fost precizata de cele doua companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO